Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν από την προσεχή Τρίτη 20 Απριλίου, σερβιτόροι, μάγειρες και ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αχαΐας, οι οποίοι επί έναν και πλέον χρόνο ζουν με 400 και 500 ευρύ ενώ μεγάλη μερίδα του κλάδου δεν λαμβάνει ούτε αυτά τα χρήματα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

Είμαστε ένα χρόνο χωρίς δουλειά και τα πράγματα δείχνουν να χειροτερεύουν. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας που είναι σε αναστολή ή σε ταμείο ανεργίας αναγκάζονται να ζήσουν με 400 και 500ευρω και χιλιάδες άλλοι χωρίς καν αυτά.

Υπάρχουν συνάδελφοι μας που αναγκάζονται να δουλεύουν ενώ είναι σε αναστολή με τα χρήματα της αναστολής.

Οι επαναπροσλήψεις των εποχικά εργαζόμενων είναι στον αέρα.

Το νέο νομοσχέδιο κατάργησης του 8ωρου, των συλλογικών συμβάσεων, ποινικοποίησης του συνδικαλισμού δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους  και στον κλάδο μας. Έχουμε αναγκαστεί να δουλέψουμε υπερωρίες και μάλιστα απλήρωτοι αλλά πλέον δεν θα μπορούμε καν να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα μιας και θα μας κλέβουν με το γράμμα του νόμου.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχεδιασμό για το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού και δεν έχει προνοήσει για τον εμβολιασμό των εργαζομένων και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Η πορεία του κλάδου μας είναι στον αυτόματο πιλότο του φονικού νεοφιλελευθερισμού όπως και όλη χώρα.

Όμως εμείς είμαστε ακόμα ζωντανοί και θα μας βρουν απέναντι τους

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας, φορείς και σωματεία από άλλους κλάδους, φοιτητικούς συλλόγους και όλο το δημοκρατικό κόσμο της πόλης να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Πηγή: patrastimes.gr