Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.000 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 4 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των Άνδεων να φθάνει ως εδώ τους 9.473 νεκρούς επί συνόλου 212.512 μολύνσεων.

Ωστόσο το υπουργείο αναγνωρίζει πως ο πραγματικός απολογισμός μάλλον βρίσκεται πιο κοντά στους 14.000 νεκρούς, καθώς πάνω από 4.550 θάνατοι πιστεύεται ότι οφείλονταν στη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, όμως αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό να επαληθευτεί.

Το Κίτο παραμένει η κυριότερη εστία της πανδημίας στη χώρα, με τα κρούσματα στην πρωτεύουσα να ανέρχονται σε 69.583.

Ο υπουργός Υγείας Χουάν Κάρλος Σεβάγιος δήλωσεότι η πληρότητα των κλινών στα νοσοκομεία έχει φθάσει το 78,8% σε εθνική κλίμακα και ότι στο Κίτο, σε αρκετά δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) βρίσκεται πλέον στο 100%.

Η κυβέρνηση της λατινοαμερικάνικης χώρας έχει γνωστοποιήσει πως σχεδιάζει να αρχίσει εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού αργότερα αυτόν τον μήνα, ξεκινώντας τον εμβολιασμό από τις επιλεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/isimerinos-1000-kroysmata-koronoioy-4-thanatoi-se-24-ores

Πηγή: patrastimes.gr