Τη δωρεά 1.000 μασκών υψηλής προστασίας (ffp3) εκ μέρους της επιχειρηματικής κοινότητας της Αχαΐας παρέδωσε, σήμερα, αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο του φορέα κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια».
Η παράδοση του υγειονομικού υλικού έγινε στο γραφείο της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος και το παρέλαβε ο Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χαράλαμπος Γώγος.
Οι μάσκες υψηλής προστασίας (ffp3) προορίζονται για να καλυφθούν ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και κλινικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», ώστε το νοσοκομείο αναφοράς να διατηρηθεί ασφαλές στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19).
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Αχαΐας εξέφρασαν στον κ. Γώγο την αμέριστη συμπαράσταση του τοπικού επιχειρηματικού κόσμου στο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στη συνεχιζόμενη μάχη που δίνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πρόσθεσαν ότι η σημερινή δωρεά μασκών υψηλής προστασίας ήταν μια συμβολική μεν, αλλά έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης και στήριξης του φορέα προς τους ανθρώπους που δίνουν καθημερινά τον αγώνα κατά του κορωνοϊού.
Τον κ. Μαρλαφέκα συνόδευαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας: Σπύρος Στεργίου, Σαάντ Καραμπέτ, Ανδρέας Ντακόλιας. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Οικονομικού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, κ. Κωνσταντίνος Γαραντζιώτης.

Πηγή: patrastimes.gr