Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής πραγματοποιεί την 19η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία της, μαζί με τον Δήμο Λαυρεωτικής και τους πολιτιστικούς συλλόγους του Λαυρίου. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου, την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 και ώρες 10:00 – 14:00, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η ανάγκη για αίμα εξακολουθεί να υπάρχει και είναι πρωτεύουσας σημασίας να συνεχίσουμε, με την ίδια διάθεση προσφοράς, να αιμοδοτούμε.

Όπως έχει σαφώς διατυπωθεί και από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.Κ.Ε.Α.): «Αυτή την περίοδο οι ανάγκες για αίμα μεγαλώνουν. Δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τακτικών μεταγγίσεων, προστίθενται οι νέες ανάγκες των ασθενών, λόγω της επανέναρξης των τακτικών χειρουργείων. 

[…] Έκκληση στους αιμοδότες, παλιούς και νέους, καθώς και σε όσους δεν έδωσαν ακόμη αίμα, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προσέλθουν με διάθεση προσφοράς στις αιμοδοσίες, που οι διάφοροι σύλλογοι και φορείς συνεχίζουν να οργανώνουν, καθώς και στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων». 

Σας προσκαλούμε, λοιπόν, να συμμετάσχετε στην 19η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία που η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.Πο.Ν.Α.), μαζί με τον Δήμο Λαυρεωτικής, διοργανώνουν στο Λαύριο, σε συνεργασία πάντα με τον Σύλλογο Ποντίων «Ο Μιθριδάτης», τον Σύλλογο Ηπειρωτών «Ο Πύρρος», την Ένωση Θηραίων «Αγία Ειρήνη», τον Σύλλογο Κρητών «Η Μεγαλόνησος», τον Σύλλογο Μακεδόνων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», τον Σύλλογο Μικρασιατών- Κωνσταντινοπολιτών, τον Πανθεσσαλικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Πελοποννησίων «Ο Κολοκοτρώνης». Η κινητοποίηση των αρχών και των πολιτιστικών φορέων της περιοχής δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την επιτυχία του εγχειρήματος που γίνεται για τον ιερό αυτό σκοπό.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 05/07/2020, και ώρες 10:00 έως 14:00, στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού.

Όσοι αδυνατούν να παρευρεθούν μπορούν πάντοτε να αιμοδοτήσουν όποτε ο χρόνος το επιτρέψει, απευθυνόμενοι στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Σας περιμένουμε! 

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

  • Κωνσταντίνος Άμαντος 694 600 5703
  • Ιωάννης Ραπτόπουλος 697 698 6848

«Δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή… γιατί είναι στο αίμα μας».»

Πηγή: patrastimes.gr