Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας, προκηρύσσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 05 – 08 – 2020, σε εργοτάξιο εντός του πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο.

«Το έργο αυτό το έχει αναλάβει η εταιρεία «Τομή» του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ» και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων που μοχθεί σ’ αυτό παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δυο μήνες, παρόλες τις παρεμβάσεις του συνδικάτου μας το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, κόντρα στην εργοδοτική αδιαφορία και την συνήθη πλέον τακτική των εργοδοτών να «γρατζουνάνε» ακόμη και από τα λίγα χρήματα που κερδίζουν οι εργαζόμενοι για να ζήσουν τις οικογένειες τους..!

Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων έως και το τελευταίο ευρώ.

Η εργοδοτική τρομοκρατία και οι πιέσεις προς τους εργαζόμενους, όχι μόνο δεν θα έχουν καμία τύχη, αλλά θα λειτουργήσουν ως μπούμερανγκ σε κάθε λογής μηχανογραφία τους..!

Οι εργαζόμενοι πέρα από τις μειώσεις των μισθών, την αναστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων, την έλλειψη στοιχειωδών μέσων προστασίας της υγιεινής και της ασφάλειας τους, έχουν να αντιμετωπίσουν κι από πάνω και την υπεξαίρεση των δεδουλευμένων τους…!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές να μην σκύβουν το κεφάλι, να μην ενδίδουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Την Τετάρτη θα είμαστε όλοι στην είσοδο του εργοταξίου για να μην περάσει η εργοδοτική αυθαιρεσία και εκβιασμός..!

Με συλλογικό, οργανωμένο και ταξικό αγώνα θα επιβάλλουμε το δίκιο μας και θα δημιουργήσουμε έναν κόσμο ανθρώπινο και δίκαιο, βάζουμε μπροστά τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.»

Πηγή: patrastimes.gr