Το λιπαρό δέρμα συχνά χαρακτηρίζεται από θαμπή όψη, συσσώρευση νεκρών κυττάρων, διεσταλμένους και φραγμένους πόρους, ανομοιογενή τόνο. Αυτή είναι μια γνώριμη κατάσταση για μια μεγάλη μερίδα γυναικών, τουλάχιστον αυτό έχω καταλάβει τόσο από όσα μοιράζομαι με τις φίλες μου, όσο και από μηνύματα που λαμβάνω στα social media.

Τα καλά νέα είναι πως το λιπαρό δέρμα είναι πιο ανθεκτικό σε σχέση με άλλους τύπους, με αποτέλεσμα να εμφανίζει λιγότερες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Ωστόσο,  χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα περιποίησης καθώς και μεγάλη προσοχή και προστασία από παράγοντες που είναι πιθανό να οδηγήσουν στην εμφάνιση ακόμα περισσότερης λιπαρότητας.

Ποιοι είναι αυτοί;

Η κακή διατροφή

Η διατροφή δεν επηρεάζει μόνο το βάρος, αλλά και την υγεία του δέρματος. Πρόσθεσε στο πιάτο σου άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κατανάλωσε πολύ νερό για να διώξεις τις τοξίνες και μείωσε την πρόσληψη ζάχαρης που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές, αλλά και γενικότερα τροφών που αυξάνουν τους γλυκαιμικούς δείκτες.

Το άγχος

Τις περιόδους που το άγχος και το στρες με καταβάλλουν, έχω παρατηρήσει πως το δέρμα στο πρόσωπο μου τείνει να εμφανίζει σπυράκια και να «γυαλίζει». Η αυξημένη λιπαρότητα οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα.

Η περιποίηση με ακατάλληλα προϊόντα

Η ματ και καθαρή όψη του προσώπου αποτελεί σίγουρα πολυπόθητο στόχο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιείς σκληρά προϊόντα τα οποία απομακρύνουν τα φυσικά έλαια του δέρματος. Μην ξεχνάς τον καθαρισμό, αλλά και τη βαθιά ενυδάτωση, η οποία επανορθώνει τον προστατευτικό επιδερμιδικό φραγμό και χαρίζει αίσθηση άνεσης που διαρκεί όλη μέρα.

marieclaire.gr

Πηγή: patrastimes.gr