Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8.217 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 2.718 στη Μόσχα, με τον συνολικό τους αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να φθάνει τα 4.905.059.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας διαχείρισης της πανδημίας στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι 355 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 59 στην Μόσχα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 114.331.

Η ρωσική στατιστική υπηρεσία (Rostat), σε δική της ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει ανακοινώσει περισσότερους από 250.000 θανάτους στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021.

Προχωρά ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού στη Ρωσία

Τη Δευτέρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε έχουν εμβολιαστεί 21,5 εκατομμύρια Ρώσοι πολίτες. «Στη χώρα μας 21,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί. Τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά σε όλη την χώρα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, απευθύνοντας έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν. «Επίσης, όπως έκανα σε προηγούμενες ομιλίες μου, θα ήθελα να καλέσω όλους, χωρίς να χάνουν χρόνο, να κάνουν το εμβόλιο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό οι πολίτες της Ρωσίας να συμμετέχουν στην καμπάνια του εμβολιασμού και σε περίπτωση που νοσήσουν «να μην περιμένουν να εξελιχθεί η νόσος, αλλά με τα πρώτα συμπτώματα να απευθυνθούν στον γιατρό». Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος στις κατά τόπους αρχές είπε ότι είναι αναγκαίο να τηρούνται οι ρυθμοί των τεστ και του εμβολιασμού.

Πηγή: patrastimes.gr