Μια περίεργη υπόθεση με διαστάσεις θρίλερ ερευνούν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών, πέρασε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας το κατώφλι της Ασφάλειας και κατήγγειλε ότι έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο ένα SMS που τον ενημέρωνε ότι υπήρχε πρόβλημα στον λογαριασμό του. Μάλιστα, για να αποκατασταθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του SMS, έπρεπε να μπει σε συγκεκριμένο link όπου ζητούσε τα προσωπικά του στοιχεία και το PIN.

Το γεγονός ότι ο σύνδεσμος παρέπεμπε στη σελίδα της τράπεζας, δεν τον έκανε να υποψιαστεί ότι επρόκειτο για μια καλοστημένη απάτη που είχαν στήσει αετονύχηδες του διαδικτύου. Και έτσι ακολούθησε τα βήματα κανονικά πληκτρολογώντας τα προσωπικά του δεδομένα. Και αυτό ήταν το λάθος του καθώς διαπίστωσε λίγη ώρα αργότερα πως από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά 6010 ευρώ.

Το θύμα πήγε στην Αστυνομία και εκεί η υπόθεση άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις θρίλερ. Και αυτό γιατί το όνομα του λογαριασμού που φαινόταν στη μεταφορά του ποσού αντιστοιχούσε σε μια γυναίκα. Ψάχνοντας οι αστυνομικοί διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι η μυστηριώδης κάτοχος του λογαριασμού που τράβηξε τις καταθέσεις του 45χρονου Γιαννιώτη οχι μόνο είναι υπαρκτό πρόσωπο αλλά εμφανίζεται ως άστεγη και έγκλειστη σε Ψυχιατρείο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί ερευνούν σε βάθος της υπόθεση προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει και αν πίσω από την αρπαγή κρύβεται κύκλωμα που χρησιμοποιεί στοιχεία τροφίμων ψυχιατρικών καταστημάτων για να αδειάζει λογαριασμούς.

Πηγή: patrastimes.gr