Πάνω από 600.000 ραντεβού για εμβολιασμό έχουν κλειστεί τις τελευταίες ημέρες αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με την επιχείριση «πειθώ» για τον εμβολιασμό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με χτίσιμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα του τείχους ανοσίας με μόνο σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας και ειδικά του 4ου κύματος, φαίνεται ότι οι προσπάθειες τον τελευταίο καιρό πιάνουν τόπο.

Η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες προχώρησε στην εξαγγελία ενός πλαισίου με σκοπό να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να αυξηθούν τα ποσοστά ανοσίας. Αυτό περιλαμβάνει την παροχή κάποιων προνομίων στους εμβολιασμένους, την επιβολή κάποιων… εμποδίων για τους ανεμβολίαστους (υποχρεωτικά test πριν από κάποιες δραστηριότητες) και τον αποκλεισμό τους από κάποιους χώρους πχ γήπεδα και εσωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης. Περιλαμβάνει ακόμη τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που εξαγγέλθηκαν προχθές.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κ. Κικίλιας λέγοντας: «Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όσοι υγειονομικοί έχουν μείνει ανεμβολίαστοι, θα σπεύσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου να εμβολιαστούν».

Αν δεν συμβεί αυτό, η πολιτεία θα πάρει τα μέτρα που έχει ανακοινώσει, επισήμανε ο υπουργός Yγείας, ο οποίος τόνισε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Alpha”, ότι η προσπάθεια εμβολιασμού «δεν κρύβει κάτι, είναι η μάχη για να σωθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται από την πανδημία».

Πηγή: patrastimes.gr