Οδηγούς λεωφορείων, μηχανοδηγούς συρμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού, καθώς και τεχνικούς θα προσλάβουν εκτάκτως ο ΟΑΣΑ, η ΣΤΑΣΥ και ο ΟΣΥ, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που θα προκύψουν λόγω κορωνοϊού.

Η πύκνωση των δρομολογίων και οι άδειες ειδικού σκοπού που θα επανέλθουν στο δημόσιο μόλις ανοίξουν τα σχολεία, υποχρέωσαν το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών να υποβάλλει αίτημα για άμεση πρόσληψη προσωπικού, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά με την επίβλεψη της Ανεξάρτητης Αρχής.

Χθες δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που περιλαμβάνει την άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΑ να προχωρήσει σε 655 προσλήψεις, σε ειδικότητες αιχμής, με fast track διαδικασίες.

Συγκεκριμένα θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου, για τις ειδικότητες:

  • ΔΕ ή ΤΕ Οδηγών,
  • ΔΕ ή ΤΕ Μηχανοδηγών,
  • ΔΕ ή ΤΕ Τεχνιτών πάσης φύσεως οχημάτων και συρμών.

Ειδικά για τις θέσεις των Οδηγών, οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν ισχύουσα άδεια οδήγησης λεωφορείου κατ. Δ , Π.Ε.Ι. (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας) σε ισχύ και κάρτα ταχογράφου.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με ευθύνη των οικείων φορέων, αλλά με κριτήρια και υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

Οι νεοπροσληφθέντες θα μπουν σε καθεστώς δοκιμαστικής υπηρεσίας για ένα έτος με αποδοχές και ασφάλιση, μέχρι την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Πηγή: patrastimes.gr