Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια Ελλήνων ερευνητών να θεραπεύσουν τον κορωνοϊό με λεμφοκύτταρα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “ΟΡΕΝ” μίλησε η 70χρονη ασθενής από τη Θεσσαλονίκη, που ανάρρωσε μέσα σε μία εβδομάδα, κι ενώ βρισκόταν στο κατώφλι της Μ.Ε.Θ, χάρη στην πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται στην αιματολογική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Η ασθενής είπε: «Τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Όχι μόνο εγώ, φυσικά και όλος ο κόσμος. Να σώσουν κόσμο». Η 70χρονη διαγνώστηκε με κορωνοϊό την 1η Ιουνίου και την επόμενη ακριβώς ημέρα η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία και χρειάστηκε να διακομιστεί στο Παπανικολάου. Παρουσίασε πνευμονία, η οποία σε συνδυασμό με τα υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχει την έφεραν ένα βήμα πριν από τη ΜΕΘ και τη διασωλήνωση.

«Μου είπαν να κάνουμε αυτή τη μέθοδο. Και αποφάσισα να την κάνω» λέει χαρακτηριστικά. Η κατάσταση της κυρίας Πολυξένης μέσα σε 48 ώρες βελτιώθηκε θεαματικά και το εξιτήριο ήρθε μόλις μια εβδομάδα αργότερα.

Όπως ανέφερε στην κάμερα του “Open” η Ευαγγελία Γιαννάκη, Διευθύντρια Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, οι γιατροί μπόρεσαν να παράξουν από άτομα που είχαν αναρρώσει ειδικά Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία μπορούν να «σκοτώσουν» τα κύτταρα που είναι μολυσμένα από τον ιό. Στο Παπανικολάου έχει δημιουργηθεί ήδη τράπεζα των λεμφοκυττάρων και υπάρχει δυνατότητα να χορηγηθεί θεραπεία σε 50 ακόμα ασθενείς.

Πηγή: patrastimes.gr