Με το κλειδί στο… χέρι είναι οι έμποροι της Πάτρας, οι οποίοι εαν δεν υπάρξει κάποια θεαματική αρνητική εξέλιξη, περιμένουν το “πράσινο φως” προκειμένου να ανοίξουν τα καταστήματά τους.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι το λιανεμπόριο και στην Πάτρα να ανοίξει στις 5 Απριλίου ή το αργότερο στις 12 του ίδιου μήνα, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Ανδρέα Ζαφειρόπουλο σε δηλώσεις του εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στον max fm να κάνει σαφές, πως από την στιγμή που οι έμποροι της Πάτρας θα κληθούν να ανοίξουν δεν πρόκειται να ξανα κλείσουν τα καταστήματά τους ακόμα και αν ληφθεί σχετική απόφαση. Ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε πως “εαν συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι έμποροι της Πάτρας θα απειθαρχήσουν”.

Παράλληλα ζήτησε να ανοίξει άμεσα η διαδικασία ενίσχυσης των εμπόρων με κεφάλαια επανεκκίνησης των καταστημάτων τους,  καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν καν το απαιτούμενο κεφάλαιο προκειμένου να προμηθευτούν τα απαιτούμενα προς διάθεση προϊόντα. Η κατπασταση – είπε ο κ. Ζαφειρόπουλος – είναι απελπιστική ιδιαίτερα στην ένδυση και υπόδηση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ


Πηγή: patrastimes.gr