Ελαφρά άνοδο 1,1% κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Σεπτέμβριο, η πρώτη αύξηση στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, υποδηλώνοντας μία ανάκαμψη στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, όπου η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν χαμηλότερη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η αύξηση 1,1% σε ετήσια βάση στις νέες ταξινομήσεις μεταφράζεται σε 1,3 εκατομμύρια οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Βρετανία και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA).
Ωστόσο, στις 5 μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης η εικόνα ήταν διφορούμενη. Η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ανέφεραν μείωση, ενώ οι νέες εγγραφές αυξήθηκαν στην Ιταλία και τη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι πωλήσεις του ομίλου Volkswagen και της Renault αυξήθηκαν τον Σεπτέμβριο κατά 14,1% και 8,1% αντίστοιχα, ενώ ο όμιλος PSA παρουσίασε πτώση κατά 14,1%.

Οι πολυτελείς αυτοκινητοβιομηχανίες σημείωσαν απώλειες τον Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις της BMW να υποχωρούν κατά 11,9% και της ανταγωνίστριας Daimler κατά 7,7%.

Τους πρώτους 9 μήνες του τρέχοντος έτους, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 29,3% σε ετήσια βάση, καθώς τα lockdowns ανάγκασαν τους κατασκευαστές να κλείσουν τις εκθέσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πηγή: Reuters

Πηγή: patrastimes.gr