Σε «κουΐζ» για δυνατούς λύτες μετατρέπεται η απόφαση της κυβέρνησης  να τίθενται από 1η Σεπτεμβρίου σε καθεστώς επ’ αόριστο αναστολή εργασίας οι εργαζόμενοι σε δομές υγείας οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Σε επίπεδο Αχαΐας και μόνο για τον κλάδο των υγειονομικών, ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που υπηρετούν σε νοσοκομεία και δομές της περιοχής, σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ξεπερνούν τους 1000.

Από αυτούς οι 300 υπηρετούν στο ΠΠΝΠ, 250 στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και 50 περίπου στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπηρετούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας του Νομού.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος»

Ανεξάρτητα από το κατά πόσο η υποχρεωτικότητα μπορεί να αποτελεί λύση ή όχι , οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων της Αχαΐας και η 6η ΥΠΕ, από την 1η Σεπτεμβρίου – εάν δεν αλλάξει κάτι – θα βρεθούν αντιμέτωπες με θέματα στοιχειώδους λειτουργίας των δομών υγείας .

Το γεγονός ότι από τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται να «φουντώσει» ακόμα περισσότερο ο κορονοϊός, σε συνδυασμό με την ξαφνική ύπαρξη 1000 κενών στους υγειονομικούς, αναμένεται να αποτελέσει ένα εκρηκτικό μείγμα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο patrastimes.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Κ. Πετρόπουλος, το σενάριο ενεργοποίησης των διαδικασιών αντικατάστασης με άλλους εργαζόμενους μέσω τρίμηνων συμβάσεων, όχι μόνο δεν πρόκειται να αποδώσει αλλά και στο βαθμό που θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί με όσους είναι πρόθυμοι να εργαστούν με σύμβαση τρίμηνης διάρκειας, θα συνοδευθεί από σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, καθώς πολλοί από τους υγειονομικούς που θα βγουν σε αναστολή έχουν αντικείμενο που χρειάζεται εκπαίδευση και εμπειρία. Κατά συνέπεια η αντικατάσταση τους από  εργαζόμενους χωρίς εκπαίδευση και εμπειρία θα δημιουργήσει παρά θα λύσει προβλήματα ιδιαίτερα σε ένα σύστημα το οποίο θα πιέζεται από την πανδημία και την αναμενόμενη αύξηση των νοσηλειών.

Πηγή: patrastimes.gr