Τρομάζουν τα στοιχεία που έρχονται στο προσκήνιο, τα οποία αφορούν στην καταγραφή νεών κροσυμάτων κορονοϊού σε επίπεδο Αχαϊας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, στην εκπομπή του Γιαννη Γεωργόπουλου, “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στον max fm, τις τελευταίες 14 ημέρες υπάρχει στο νομό αύξηση κρουσμάτων κατά 960%, ενω την ίδια ώρα καταγράφεται σημαντική μείωση στο ποσοστό των ατόμων που προσέρχονται καθημερινά για εμβολιασμό.

Η κ. Μαστοράκου πρόσθεσε, ότι είναι θέμα ημερών να αρχίσουν νέες εισαγωγές ατόμων στις κλινικές covid και στην περιοσή, ενώ αποκάλυψε ότι σημαντικό αρνητικό ρόλο στην αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έχει αποτελέσει η  “εισαγωγή” της νόσου, λόγω επιστροφής νεαρων σε ηλικία ατόμων από τις διακοπές τους στα νησιά.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ανέφερε επίσης, πως προσωπική της εκτίμηση είναι, ότι ο νομός και η Δυτική Ελλάδα γενικότερα, το πολυπόθητο ποσοστό του 80 με 85% εμβολιαστικής κάλυψης που θα αποφέρει τείχος ανοσίας δεν πρόκειται να το φτάσει.

Αρνητές αποφασισμένοι ακόμα και να χάσουν τη δουλειά τους

Η κ. Μαστοράκου στάθηκε και στο σημαντικό ποσοστό αρνητών στο εμβόλιο που καταγράφεται στην περιοχή, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, καθώς μεταξύ αυτών υπάρχουν άτομα στην Αχαϊα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, αποφασισμένα να χάσουν ακόμα και τη δουλειά τους, προκειμένου να μην κάνουν  το εμβόλιο.

Πηγή: patrastimes.gr