Οι μαθητές της Αχαίας μπροστά στο δίλημμα τηλεκπαίδευση ή δια ζώσης εκπαίδευση φαίνεται πως προτιμούν το δεύτερο, με αποτέλεσμα να «υποχωρεί» σημαντικά το κύμα των καταλήψεων, αφού ο ριθμός των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη μειώθηκε κατά 35%, καθώς από τις 34 σχολικές μονάδες κλειστές έμειναν οι 23, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, όπως στην Αθήνα όπου άνοιξε το 50% των σχολείων ή στη Θεσσαλία που από τα 27 κλειστά έμειναν μόνο επτά.

Στα σχολεία της Αχαΐας που εξακολουθούν να τελούν υπό κατάληψη έχει ήδη καταρτιστεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης, το οποίο και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από την ερχόμενη Δευτέρα επιφέροντας απουσίες για τους καταληψίες μαθητές.

Μάλιστα, χθες οι Διευθυντές Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδος είχαν τηλεδιάσκεψη προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή των νέων εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας.

«Τα σχολεία της Αχαΐας –όσα τελούν υπό κατάληψη- είναι έτοιμα να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης. Την Παρασκευή υπήρξαν σχολικές μονάδες που ήταν έτοιμες να ξεκινήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα, ωστόσο, οι μαθητές προτίμησαν να τα ανοίξουν για να προχωρήσει κανονικά η εκπαίδευση δια ζώσης. Πιστεύω πως κάτι αντίστοιχο θα γίνει και την Δευτέρα, αφού οι μαθητές προτιμούν την δια ζώσης εκπαίδευση», δήλωσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας.

Την ίδια ώρα, η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καταγγέλλει τις αποφάσεις «Κεραμέως» κάνοντας λόγο για «ηλεκτρονικά απουσιολόγια της ντροπής!». Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση «το Υπουργείο Παιδείας, αντί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα των σχολείων, επιλέγει τον δρόμο των απειλών, των εκφοβισμών. Δεν κάνουμε τηλε-εκπαίδευση σε υπό κατάληψη σχολεία. Δεν θα γίνουμε απεργοσπαστικός μηχανισμός των μαθητικών κινητοποιήσεων». Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί τους Διευθυντές να μην βγάλουν προγράμματα τηλεκπαίδευσης, ενώ προκηρύσσει συμπληρωματικές στάσεις εργασίας (των στάσεων εργασίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η αντίστοιχη ανακοίνωση επισυνάπτεται) τη Δευτέρα 5/10και ώρες 11:00-14:00 καθώς και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων.

Τέλος, καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 5/10και ώρα 18:30 στο προαύλιο του συγκροτήματος 6ου και 11ου ΓΕΛ.

Πηγή: patrastimes.gr