Στη διακεκαυμένη ζώνη του ανοίγματος των σχολείων από την προσεχή δευτέρα με διαδικασίες δια ζώσης εκπαίδευσης, μπαίνει από την προσεχή Δευτέρα η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή, με τον προβληματισμό και την αγωνία να κορυφώνεται σε ΄τι αφορά το ενδεχόμενο έκρηξης των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή.

Η αντιπαράθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην περιοχή με την ηγεσία του υπουργείου παιδείας κορυφώνεται με την προγραμματισμένη πραγματοποίηση σήμερα στις 11.00 το πρωί συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης. με κύριο αίτημα την λήψη από την πολιτεία πραγματικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας μέσα στα σχολεία.

Τι θα ισχύει

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσέ στο patrastimes.gr ο περιφερειακός διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιαννόπουλος, τα σχολεία θα λειτουργούν με τμήματα δυναμικότητας 25 μαθητών, ενώ η χρήση μάσκας στα διαλλείματα θα είναι υποχρεωτική.

Τα τμήματα δεν θα κλείνουν εάν καταγραφούν ένα, δύο ή τρία κρούσματα αλλά μόνο εαν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών.

Σε περίπτωσης εμφάνισης κρούσματος σε ένα τμήμα όσοι μαθητές είναι εμβολιασμένοι θα παραλαμβάνουν αμέσως από το σχολείο ένα sleftest προκειμένου νατο πραγματοποιήσουν στον ίδιο χώρο ενώ οι ανμεβολίαστοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσφύγουν σε δημόσια δομή προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test.

Στα “κάγκελα” δάσκαλοι και καθηγητές

Την πραγματική λήψη μέτρων για την επαναλειτουργία των σχολείων ζητά η α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Πάτρας.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Πάτρας Στέλιος Παλαρμάς, επεσήμανε ότι η επιστροφή στα θρανία γίνεται με χειρότερες συνθήκες από ότι πέρυσι, σημειώνοντας ότι ανί για να ικανοποιηθεί το αίτημα των δεκαπέντε μαθητών ανα τμήμα  η κυβέρνηση αύξησε τον αριθμό στους 27, ενώ με τα μέτρα που θα ισχύουν ουσιαστικά στοχεύει να εμφανίζει στα χαρτιά ανοιχτά σχολεία – αφού τα τμήματα θα κλείνουν μόνο αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών του – αλλά στην πραγματικότητα θα είναι κλειστά αφού ρίχνει την ευθύνη στις οικογένειες.

Ο κ. Παλαρμάς πρόσθεσε ότι το βάρος της αγοράς μασκών πλόεν πέφτει αποκλειστικά στις πλάτες των οικογενειών ενώ τέσσερις ημέρες πριν το άνοιγμα των σχολείων οι αναλυτικές εγκύκλιοι δεν έχουν σταλεί ακόμα από το υπουργείο παιδεία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΏΣΕΙς ΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΌΠΟΥΛΟΥ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΛΑΡΜΑ

Πηγή: patrastimes.gr