Χασισοφυτεία σε δύσβατη περιοχή στο Καρούσι Αχαΐας εντόπισαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμηματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών με τη συνδρομή Αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αχαΐας και του Α.Τ. Καλαβρύτων , όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 710 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2,5 μέτρα.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών , στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών, εντόπισε τη φυτεία σε δύσβατη ημικρημνώδη περιοχή παραπλεύρως του ποταμού Σελινούντα στο ύψος του Δ.Δ. Καρουσίου του Δήμου Καλαβρύτων.

1

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμηματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών με τη συνδρομή Αστυνομικών της ΟΠΚΕ Αχαΐας και του Α.Τ. Καλαβρύτων , όπου εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν  τα 710 δενδρύλλια κάνναβης.
Στο χώρο της φυτείας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία και κατασχέθηκαν.

3'

Από τη μεθοδολογία δράσης των καλλιεργητών, την επιλογή θέσης (ορεινό σημείο, ημικριμνώδης), την υποδομή (ύδρευση από αυτοσχέδια δεξαμενή , των μέτρων προφύλαξης (ειδικά διαμορφωμένο παρατηρητήριο πλησίον της φυτείας), και του μεγάλου αριθμού των δενδρυλλίων, προκύπτει η επαγγελματική υποδομή των εμπλεκομένων, σύμφωνα με την αστυνομία.

screen-14.16.40[25.09.2020]

Τα υπολογιζόμενα παράνομα κέρδη, σε περίπτωση τελικής διάθεσης των προϊόντων κάνναβης, υπολογίζονται σε 1.500.000- ευρώ (500 κιλά κάνναβης).
Ενεργείται προανάκριση για την ταυτοποίηση και εντοπισμό των δραστών.

Πρόσφατα επίσης είχε εντοπιστεί κι άλλη φυτεία σε χωριό των Καλαβρύτων.

Πηγή: patrastimes.gr