Στη διακεκαυμένη ζώνη του 4ου κύματος της πανδημίας έχει μπει πλέον σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία η Αχαΐα, με τον κορονοϊό να επηρεάζει σύντομα για μια ακόμα φορά σύμφωνα με τις προβλέψεις και να κάνει ακόμα πιο δύσκολα την καθημερινότητα των κατοίκων του νομού.

Ο κίνδυνος να επιβληθούν άμεσα νέα μέτρα – αντίστοιχα με αυτά που είχαν ληφθεί στα νησιά – είναι κάτι παραπάνω από ορατός, καθώς  ο δείκτης θετικότητας σε επίπεδο νομού είναι στο 3.63% και μόλις χθες ανακοινώθηκαν 150 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα  εκρηκτικό σκηνικό έχει διαμορφωθεί στις δομές δημοσίας υγείας του νομού, καθώς οι 1000 υγειονομικοί που παραμένουν ανεμβολίαστοι  σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ένταξή τους από 1η Σεπτεμβρίου σε καθεστώς επ’ αόριστον αναστολής εργασίας, αποτελούν σε πολλά επίπεδα «βραδυφλεγή βόμβα» για το σύστημα της δημόσιας υγείας.

Ενδεικτικό του κλίματος που έχει διαμορφωθεί το γεγονός ότι περισσότεροι από 700 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πραγματοποίησαν χθες συνέλευση δημιουργώντας εμμέσως διασπαστικό σκηνικό στο εσωτερικό των σωματείων τους.

«Κερασάκι» στην τοξική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νομό ελέω κορονοϊού, ο εντοπισμός στον οίκο ευγηρίας  «Άγιος Χαράλαμπος» στην Αιγιάλεια, τροφίμων οι οποίοι παρέμειναν ανεμβολίαστοι!!! ενώ ήδη έχασε τη ζωή της μίας γυναίκα και βρέθηκαν έξι τρόφιμοι και μία υπάλληλος θετική.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν από το καθεστώς που επικρατεί στη συγκεκριμένη δομή, σε σχέση με τη μη πραγματοποίηση εμβολίων στους τροφίμους είναι πολλά και χρειάζονται άμεσα απαντήσεις.

Πηγή: patrastimes.gr