Η ανασφάλεια που προκάλεσε και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας ότι συντελέστηκε τα τελευταία 24ωρα γύρω από τις παρενέργειες που προκαλεί η δεν προκαλεί το εμβόλιο της astrazeneca κατά του κοροναϊού, είχε ως αποτέλεσμα χθες να σημειωθεί μείωση του ποσοστού των ατόμων που προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας και της υπόλοιπης Αχαΐας στα προγραμματισμένα ραντεβού για την πραγματοποίηση του.

Συγκεκριμένα, η προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας και όλης της Αχαΐας  παρουσίασε μείωση της τάξης του 30%, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της ημέρας υπήρξαν διαβεβαιώσεις τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τον ίδιο τον Υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την εμφάνιση θρόμβων από την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εμβολίου.

Η ανασφάλεια που επικράτησε είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα των ηλικιακών ομάδων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για εμβόλιο να μην προσέλθει.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας για εμβολιασμό προσήλθε μόνο το 55% σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό όσων είχαν προγραμματισμένο ραντεβού. Δηλαδή παρατηρήθηκε μείωση κατά 45%. Να σημειωθεί επίσης, ότι η   στο κέντρο υγεία άνω πόλης, από τα 120 προγραμματισμένα ραντεβού έγιναν τα 80 και στο εμβολιαστικό κέντρο της Χαλανδρίτσας από τα 60 προγραμματισμένα ραντεβού έγιναν τα 40, γεγονός που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος το οποίο δημιουργήθηκε.

Μείωση σε σχέση με τα προγραμματισμένα ραντεβού σημειώθηκε και στην πρεμιέρα του εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο της Ακράτας εκεί όπου χθες Τρίτη από τα 60 προγραμματισμένα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν 30

Πηγή: patrastimes.gr