Η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη Δυτική Ελλάδα και η διαπίστωση ότι αυτός προτιμά πλέον νεαρές ηλικιακές ομάδες, ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσαν στην επιβολή και νέων μέτρων στην περιοχή.

Με δεδομένο ότι η Αχαΐα ήταν ήδη στο επίπεδο 3 της πανδημίας και σε συνδυασμό με το εκρηκτικό μείγμα της μη τήρησης των όσων έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ και αφορούσαν στον μη συγχρωτισμό όδήγησε στο αναμενόμενο νυχτερινό lockdown.Οι εικόνες των στοιβαγμένων ατόμων στις σκάλες της Αγίου Νικολάου της Γεροκωστοπούλου και της Πατρέως, του κυνηγητού της ΕΛ.ΑΣ. με πολίτες στην πλατεία Γεωργίου και στην Μαρίνα έφερε αυτό το οποίο αποτελούσε κοινό μυστικό.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Πάτρα και η υπόλοιπη Αχαΐα μπαίνουν σε νέο καθεστώς επιτήρησης που συνοδεύεται από

θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί.

Εξαιρούνται όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, ενώ στόχος είναι να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. «Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός» ήταν η αποστροφή του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. «Γιατί ο κοροναϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος» υποστήριξε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σενάριο και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες.

Οι  ελεγκτικοί μηχανισμοί σε επίπεδο νομού θα εξαντλήσουν κάθε αυστηρότητα με την ΕΛ.ΑΣ. και τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να αναμένεται ότι θα πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους.

Ποιοι και πώς θα μετακινούνται μετά τις 00:30

Μετά τις 00:30 θα επιτρέπεται μόνο όσοι μετακινούνται για δουλειά, καθώς και για εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας.

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, «τα μόνα έγγραφα που θα υπάρξουν θα είναι πιστοποιήσεις των εργοδοτών με τις αντίστοιχες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ, που εργάζεται και που τον απασχολεί η επιχείρηση και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θεμάτων υγείας».

«Ουδείς άλλος θα κυκλοφορεί μέχρι από τος 00:30 μέχρι τις 05:00» κατέληξε.

Πηγή: patrastimes.gr