Τέλος στα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τις τελευταίες 2 εβδομάδες μπαίνει από αύριο, με την Αχαΐα να έχει βγει ήδη από εχθές από το “κόκκινο” επίπεδο και να βρίσκεται στο “πορτοκαλί”.

Η τελευταία ΚΥΑ που έδωσε παράταση στα αρχικά μέτρα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Έτσι από τις 6 το πρωί της Παρασκευής η Αχαΐα επιστρέφει στην κανονικότητα.

Πλέον παύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01.00 τα ξημερώματα, ενώ επιτρέπεται και πάλι η διεξαγωγή εκδηλώσεων και η συγκέντρωση άνω των 9 ατόμων τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους χώρους.

Παράλληλα, επιτρέπεται η μουσική σε όλα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, ενώ ανοίγουν και πάλι μια σειρά από δραστηριότητες όπως οι οικοδομικές εργασίες και η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών.

Για τη μετάβαση από το “κόκκινο” στο “πορτοκαλί”, καθοριστικός παράγοντας ήταν η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δείκτης θετικότητας, ο οποίος στις αρχές του μήνα, οπότε και επιβλήθηκαν τα μέτρα βρισκόταν στο 3,57%, ενώ πλέον βρίσκεται στο 2,23%.

Πηγή: patrastimes.gr