Την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα σχολεία του Δήμου, ζητά μετά τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐα και ο δήμαρχος Ερυμάνθου.

Συγκεκριμένα: 

“Την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου ζήτησε σε επικοινωνία που είχε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Αναστάσιο Σταυρογιαννόπουλο και Δευτεροβάθμιας, Ανδρέα Ζέρβα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ο οποίος παράλληλα έστειλε σχετικό έγγραφο και στην Διεύθυνση Υγιεινής.

Με αφορμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αχαΐα και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην έδρα του Νομού, στην Πάτρα, ο κ. Μπαρής με δεδομένο ότι προέχει η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους επεσήμανε την ανάγκη αναστολής των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «η πλειονότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου είναι κάτοικοι του Δήμου Πατρέων, ο οποίος βρίσκεται στην «κόκκινη» ζώνη επιτήρησης με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού από τις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ την ίδια ώρα, ως γνωστόν οι μαθητές του Δήμου στην πλειοψηφία τους μεταφέρονται από και προς τα σχολεία τους με λεωφορεία και ταξί, συνεπώς είναι αναπόφευκτος ο συγχρωτισμός».

«Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα και της επιτακτικής ανάγκης να διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα την υγεία των μαθητών, αλλά και των οικογενειών τους, καθώς και των εκπαιδευτικών που υπό αντίξοες συνθήκες προφέρουν σπουδαίο παιδαγωγικό έργο στα περιφερειακά σχολεία, ζητάμε την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Γνωρίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση έχει δυσκολίες για τους μαθητές μας, όμως η υγεία και η ασφάλεια υπερέχουν όλων. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να τηρούμε αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θεοδώρας Μπαρής.”

Επιστολή Δημάρχου Δυτικής Αχαΐα στον Νίκο Χαρδαλιά:  “Κλείστε τα σχολεία μας”

Επίσης τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία του Δήμου, η μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία με μέσα μαζικής μεταφοράς και ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών που ζουν στην Πάτρα και πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία του Δήμου όπου και υπηρετούν, οδήγησε το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά σε μια έκτακτη επιλογή.

Με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα αναστολής στη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μέχρις ότου τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά του κορονοϊού.

Η επιστολή Μυλωνά προς Χαρδαλιά έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εντοπίζονται συνεχώς ολοένα και περισσότερα θετικά κρούσματα covid-19. Ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης η κατάσταση εμφανίζεται κρίσιμη με τάξεις και σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων αλλά και με καταλήψεις σχολείων με αίτημα το κλείσιμό τους λόγω ανησυχίας μετάδοσης του κορονοϊού.

Θα πρέπει κύριε Υπουργέ να ληφθούν υπ’ όψιν δύο πρόσθετα δεδομένα:

Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών στο Δήμο μας μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία τους ομαδικά και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών σε σχολεία του Δήμου μας κατοικούν στο γειτονικό Δήμο Πατρέων, που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, και πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία που υπηρετούν. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους μετάδοσης του ιού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κύριε Υπουργέ, σας ζητώ να εξετάσετε τη δυνατότητα να ανασταλεί η λειτουργία στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας μέχρις ότου τεθεί υπό έλεγχο η μετάδοση της νόσου».

Πηγή: patrastimes.gr