Νεότερη Ενημέρωση 12.30

Στην Πάτρα βρέθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος, ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, προήδρευσε σε σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σκοπός της σύσκεψης να γίνει, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά στην Αιγιάλεια, καθώς και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων.

Αποφασίστηκαν:

1. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες

2. Χορήγηση επιδόματος 600€ για άμεσες ανάγκες διαβίωσης

3. Χορήγηση ως και 6000€ για αποκατάσταση οικοσκευής

4. Θα δοθεί επίδομα ενοικίου σε όσους χρειαστεί να νοικιάσουν για να μείνουν. Θα εκδοθεί αντίστοιχη ΚΥΑ μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής

5. Θα επιχορηγηθούν τόσο κάτοχοι αγροτικών εκτάσεων όσο και επιχειρήσεων. Θα εκδοθεί ΚΥΑ μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής.

6. Άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την καταβολή των αποζημιώσεων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

7. Μετά το πέρας της καταγραφής των εκτάσεων που κάηκαν θα αποφασιστεί ποιες θα αναδασωθούν. Για την καταγραφή όλων των παραπάνω θα συσταθούν επιτροπές από τα συναρμόδια υπουργεία: εσωτερικών, περιβάλλοντος, οικονομικών και υποδομών.

Αρχική Ενημέρωση 09.00

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται σήμερα Τρίτη, 3 Αυγούστου την Πάτρα, προκειμένου σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά στην Αιγιάλεια καθώς και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κωνσταντίνο Αραβώση και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Δ.Ε στις 9.30, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, δημάρχων της περιοχής, της ηγεσίας των σωμάτων ασφαλείας και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας. Θα ακολουθήσει αυτοψία σε πληγείσες περιοχές.

Πηγή: patrastimes.gr