Στην  “μάχη” των πανελλαδικών εξεταστέων ρίχνονται σήμερα το πρωί  στην Αχαΐα  3.115 υποψήφιοι μαθητές της Γ’ Λυκείου (2.411 προέρχονται από Γενικά Λύκεια – 704 από ΕΠΑΛ).

Σε επίπεδο νομού α θα λειτουργήσουν συνολικά 36 βαθμολογικά κέντρα και τρία βαθμολογικά κέντρα ειδικών μαθημάτων.

Ανακυτικότερα:

Στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία κάνουν πρεμιέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις για το 2021 στα γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν αύριο, Τρίτη, με τα Νέα Ελληνικά. Φέτος, πάνω από 100.000 υποψήφιοι συμμετέχουν στις εξετάσεις και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415, μειωμένος κατά 550 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Πανελλαδικές 2021: Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, ενώ τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Τι ισχύει με τα self test

Οι πανελλαδικές φέτος θα γίνουν με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού,  όπως τα τεστ.

Την εβδομάδα από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις 3 επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Πηγή: patrastimes.gr