Θλίψη σκόρπισε στην εκπαιδευτική κοινότητα  του Νομού  και στην τοπική κοινωνία της Κάτω Αχαΐας ο θάνατος του δάσκαλου  Στέφανυς Στεφανόπουλου  ο οποίος έδωσε γενναία μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Ο διευθυντής της Α/Θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος σημείωσε:

“Ο Στέφανος υπήρξε σε όλη του την εκπαιδευτική διαδρομή ένας ακούραστος εργάτης της παιδείας και ένας δοτικός δάσκαλος. Υπηρέτησε σε αρκετά ολιγοθέσια σχολεία της Ηλείας,  στο Δημοτικό σχολείο Κ. Αλισσού επί 12 έτη, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Κ. Αχαΐας, αλλά κυρίως  συνέδεσε το όνομά του με το πολυπληθέστερο σχολείο της Αχαΐας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας, όπου υπηρέτησε επί 13 έτη ως Διευθυντής. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο της Πάτρας και εκπροσώπησε το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και στη Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Είχε ενεργό συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σωματείου των εκπαιδευτικών της περιοχής μας. Παράλληλα, προσέφερε πολλά στην πόλη που μεγάλωσε και έζησε, με την οποία είχε αγαπητική σχέση. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς, της δράσης και της ενεργού συμμετοχής. Σήμερα αποχωριζόμαστε έναν χαμογελαστό και υπέροχο άνθρωπο, έναν παιδαγωγό της αγάπης και έναν αγαπημένο φίλο.

Η οδύνη η δική μου είναι αμέτρητη, λόγω της μακράς και στενής προσωπικής, οικογενειακής και φιλικής σχέσης. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφό μας Νηπιαγωγό Μαρίνα Σωτηροπούλου, στα δυο του παιδιά και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αχαγιώτικης γης που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι α

Πηγή: patrastimes.gr