Την αντίδραση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχης Αχαϊας προκάλεσε η καθυστέρηση έκδοσης των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων, οι οποίες  καθορίζουν το καθεστώς λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου μετά την θέσπιση των νέων μετρων.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΣΚΕΑΝΑ αναφέρει τα εξής:

Εν αναμονή της νέας ΚΥΑ ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται ακόμα μια φορά έρμαιο των νέων μέτρων και αποφάσεων και χωρίς να γνωρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή τον τρόπο που θα λειτουργήσει λίγες ώρες μετά. Χιλιάδες συνάδελφοι, που έχουν αμιγώς εσωτερικούς χώρους και παραμένουν κλειστοί εδώ και 15 μήνες,  βρίσκονται σε αναμονή των  αργοπορημένων, για άλλη μια φορά διευκρινίσεων, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι θα πρέπει να δουλέψουν με το 40% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί αποκλείοντας το υπόλοιπο 60%.

Δύο μεγάλες επίσης κατηγορίες που για ακόμα μια φορά είναι επί ξύλου κρεμάμενες είναι αυτές των κέντρων διασκέδασης και των χωρών εκδηλώσεων, όπου οι συνάδελφοι, μια μόλις μέρα πριν, δεν έχουν την δυνατότητα να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τα μέτρα που θα ισχύουν.

Ως εκπρόσωποι χιλιάδων συναδέλφων του κλάδου, εκφράζοντας την κραυγή αγωνίας όλων, παρακαλούμε τους καθ’ ύλην αρμόδιους έστω και την τελευταία στιγμή να πράξουν το αυτονόητο.. να μας σεβαστούν.

Πηγή: patrastimes.gr