Σε σκωτσέζικο ντους παραπέμπει το “σκηνικό” του κορονοϊού στην Πάτρα, την Αχαΐα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, καθώς τη στιγμή που τα πρώτα χαμόγελα από την πορεία των εμβολιασμών έχουν αρχίσει να διαγράφονται, παραμένει η ανησυχία σε ότι αφορά στο ιικό φορτίο με τους αριθμούς για μία ακόμα φορά να είναι αμείλικτοι.

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 17.000 πολίτες στο νομό έχουν κάνει την πρώτη και κάποιοι από αυτούς τη δεύτερη δόση εμβολίων, ανεβάζοντας το συνολικό ποσοστό στο 6% . Την ίδια ώρα, μετά την Αχαΐα το πρόβλημα της αύξησης των κρουσμάτων μετατίθεται και στην Ηλεία εκεί όπου  έχουμε όλη την περιοχή στο κόκκινο με εξαίρεση το δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Οι χθεσινές αναφορές του ΕΟΔΥ σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικές καθώς σοκ για τους υπεύθυνους των φορέων Δημόσιας Υγείας στην Δυτική Ελλάδα αποτέλεσε και ο εντοπισμός μέσα σε ένα 24ωρο 42 νέο στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ μόνο σε έλεγχο που έγινε σε κεντρικό σημείο της Ναυπάκτου εντοπίστηκαν 7 νέα θετικά κρούσματα.

Η εικόνα αυτή κάθε άλλο παρά επιτρέπει αισιοδοξία δεδομένου ότι αποτελεί κοινό μυστικό μεταξύ των επιδημιολογικών ότι η φόρτιση της Πάτρας, της Αχαΐας αλλά και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας, είναι μεγάλη και για να επιτευχθεί πραγματική μείωση του ιικού φορτίου ο δρόμος είναι κατά τα φαινόμενα μακρής.

Την ίδια ώρα σε επίπεδο νοσηλειών 92 άτομα φιλοξενούνται σε κλινικές covid στο περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας

Πηγή: patrastimes.gr