Η απόφαση για την κατ’ εξαίρεση αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων λιανικού εμπορίου στην Αχαΐα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού προτάσσοντας τη δικαιολογία του μεγάλου ιικού φορτίου που παρατηρείται στην περιοχή, εγείρει ερωτήματα και προκαλεί αγανάκτηση.

Για ακόμα δέκα μέρες η αγορά της Αχαΐας παραμένει κλειστή την ώρα που σε όλη τη χώρα έχει αποφασιστεί η επανέναρξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του λιανικού εμπορίου παρ’ ότι βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο. Η πόλη μας και γενικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας είναι υπό το καθεστώς σκληρού lockdown πολλούς μήνες, χωρίς να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης που διανύουμε και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους και βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η εξαίρεση του νομού μας από την επανέναρξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, την ίδια στιγμή που η πρωτεύουσα της χώρας με τεράστιο ιικό φορτίο ανοίγει τη προσεχή Δευτέρα, καθιστά αβάσιμη την απόφαση της κυβέρνησης, εντείνει την αγανάκτηση και εξοργίζει τους επαγγελματίες αλλά και τους πολίτες.

Όλοι οι φορείς θεσμικοί αλλά και συνδικαλιστικοί οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση και να σταθούμε απέναντι στην απόφαση αυτή απαιτώντας ισάξια μεταχείριση ανοίγοντας τις δραστηριότητες και στην περιοχή μας πάντα με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως ισχύει και στην υπόλοιπη χώρα.

Πηγή: patrastimes.gr