Στην αντικατάσταση των μέχρι σήμερα υπηρετούντων διευθυντών Εκπαίδευσης προχώρησε το υπουργείο Παιδείας. Έτσι τοποθετήθηκαν 116 προσωρινοί διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθ’ εφαρμογή του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου, 4713/2020 (άρθρο 30).

Σημειώνεται, ότι η θητεία των μέχρι τώρα υπηρετούντων διευθυντών Εκπαίδευσης έχει λήξει από τις 31/7/2018.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΕ70 Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  • ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕ70 Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ-ΑΧΑΪΑΣ
  • ΚΛΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕ70 Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ-ΗΛΕΙΑΣ
  • ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕ02 Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ-ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
  • ΖΕΡΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΕ04.01 Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ-ΑΧΑΪΑΣ
  • ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ03 Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/Σ-ΗΛΕΙΑΣ

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο, οι προσωρινοί διευθυντές τοποθετούνταιγια ένα «μεταβατικό διάστημα», «μέχρι να θεσπισθεί και να ολοκληρωθεί η προγραμματισμένη αναδιοργάνωση των δομών της εκπαίδευσης». Η επιλογή των νέων διευθυντών έγινε, όπως ανέφερε το υπουργείο, «κατόπιν εισήγησης πενταμελούς Συμβουλίου Επιλογής, αποτελούμενου από πανεπιστημιακούς (που προτάθηκαν από τα ΑΕΙ) και ανώτερα στελέχη εκπαίδευσης και διοίκησης, βάσει των επιστημονικών, διδακτικών και διοικητικών προσόντων των υποψηφίων, τα οποία ισχύουν σε ανάλογες περιπτώσεις επιλογής προσωρινών στελεχών εκπαίδευσης».

Η κ. Κεραμέως ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νέους διευθυντές και πρόσθεσε: «Το υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους και είναι πάντοτε στη διάθεσή τους για εποικοδομητικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας». Η υπουργός, τέλος, ευχαρίστησε το Συμβούλιο Επιλογής που, όπως ανέφερε, «εργάστηκε άοκνα και μεθοδικά για να αξιολογήσει όλες τις υποβληθείσες υποψηφιότητες και να υποβάλει την εμπεριστατωμένη του εισήγηση».

Πηγή: patrastimes.gr