«Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης το 2020 δεν βοήθησαν την κοινωνία να κρατηθεί όρθια σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες», αντιθέτως «η οικονομική διαχείριση της ΝΔ φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για την τεράστια ύφεση» και «ο Προϋπολογισμός δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την ίδια και χειρότερη πολιτική το 2021» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον «Alpha 98,9».

«Είναι εξωφρενικό ότι ο Προϋπολογισμός προβλέπει μείωση κατά 600 εκατ. στις κρατικές δαπάνες για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, εν μέσω πανδημίας», ενώ «μηδενική είναι η στήριξη που προβλέπει την επόμενη χρονιά σε μισθωτούς, αγρότες, εργαζόμενους στον πολιτισμό, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες», είναι «ένας Προϋπολογισμός κοινωνικής αναλγησίας -το λιγότερο- και οπωσδήποτε βαθιά υφεσιακός».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε η κα. Αχτσιόγλου, «αποφάσισε να μην προχωρήσει σε σοβαρές δημόσιες δαπάνες, που θα στήριζαν το εισόδημα των εργαζομένων και των πολιτών, τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που θα μπορούσαν να έχουν συγκρατήσει το ΑΕΠ και να μη βρεθούμε με τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη».

Τώρα, σημείωσε, «χρειάζεται κάλυψη από το κράτος του δώρου Χριστουγέννων των εργαζομένων που πλήττονται, για να έχουν όλοι τη δυνατότητα μίας στοιχειώδους κατανάλωσης και να ελαφρυνθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αδυνατούν να το πληρώσουν, καθώς και ένα εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τα νοικοκυριά», επίσης «να μετατραπεί η επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα» και να υπάρξει «ένα σοβαρό πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών με κούρεμα χρέους, μαζί με αναβολή -τουλάχιστον- της εφαρμογής του εκτρωματικού πτωχευτικού νόμου».

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν είναι δυνατόν από το 2021 να αρχίσουν να πτωχεύουν σωρηδόν μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα και να έχουμε 300.000 λουκέτα στην αγορά, αυτό θα είναι ο θάνατος του εμποράκου»

Πηγή: patrastimes.gr