«Βολές» κατά του Γιάννη Βρούτση εξαπολύει η Εφη Αχτσιόγλου, με αφορμή δημοσιεύματα για τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις που θα κατατεθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το υπουργείο όχι μόνο δεν δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων που τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορωνοϊού, αλλά ετοιμάζεται να καταθέσει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να δουλεύουν απλήρωτες υπερωρίες για να καλύψουν τις ημέρες της υποχρεωτικής απουσίας τους από την εργασία!

Αχτσιόγλου: Μένος της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους

«Η κυβέρνηση δηλαδή όχι μόνο δεν προέβλεψε άδεια ειδικού σκοπού με αποδοχές, όχι μόνο δεν απαγόρευσε τον συμψηφισμό ημερών κανονικής άδειας με τις ημέρες απουσίας λόγω καραντίνας, αλλά έρχεται να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να δουλέψουν απλήρωτες υπερωρίες και να πληρώσουν οι ίδιοι το κόστος της απουσίας στην οποία υποχρεώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το μένος αυτής της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους δεν έχει προηγούμενο. Την προειδοποιούμε να μην διανοηθεί να προχωρήσει σε τέτοια ρύθμιση», καταλήγει η Εφη Αχτσιόγλου

Πηγή: patrastimes.gr