Νέα ευκαιρία για να αποκαλύψουν τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους στους δήμους έχουν μέχρι τις 31 Αυγούστου χιλιάδες ιδιοκτήτες.

Must Read
1. e-ΕΦΚΑ : Πώς θα δηλώσουν οι εργοδότες το Δώρο Πάσχα
2. «Εργαστήρια δεξιοτήτων» από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία
Η δίμηνη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων για τα ξεχασμένα τετραγωνικά δίνει το χρονικό περιθώριο στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν ελλείψεις και παραλείψεις στο Ε9 οι οποίες απαιτούνται πριν από τη δήλωση των πραγματικών τετραγωνικών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, να ρυθμίσουν και να νομιμοποιήσουν αυθαίρετες επιφάνειες αλλά και να επισκεφθούν τους δήμους για να υποβάλουν τις δηλώσεις των τετραγωνικών για τις περιπτώσεις των ακινήτων οι οποίες δεν καλύπτονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 510.000 δηλώσεις από τις οποίες έχουν αποκαλυφθεί πάνω από 12 εκατομμύρια κρυμμένα τετραγωνικά μέτρα. Το ενδιαφέρον των ιδιοκτητών ακινήτων να υπαχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση είναι μεγάλο, αφού όσοι εμφανίσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και τελών και από πρόστιμα.

Πηγή: patrastimes.gr