Το Πολύεδρο της Όλγας Νικολοπούλου και του Κωστή Καπέλα σε συνεργασία με το Πατραϊκό Ωδείο και την Καθηγήτρια Μονωδίας, Βασιλική Κεφάλα προσκαλούν το κοινό για 3η συνεχόμενη χρονιά, σε ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο μουσικοσυνθέτη Μάνο Χατζιδάκι, τιμημένο με Όσκαρ για το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά», την Παρασκευή 10 Ιουλίου και το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, στις 9 το βράδυ, στον κήπο του Πολύεδρου στην οδό Κανακάρη 147.

Τίτλος του αφιερώματος «26 χρόνια από το θάνατο του αλλά πάντα παρών».

Στο πιάνο θα είναι η Βασιλική Κεφάλα και θα τραγουδήσει η Ελένη Αντωνίου.

Συμμετέχουν επίσης η Ευγενία Σταυροπούλου (φωνή), η Χριστιάννα Τεπελένη (φωνή) και ο  Σπύρος Σιάννας (πιάνο).

Η είσοδος  είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η κράτηση στο Πολύεδρο (τηλ. 2610 277 342) λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Το Πατραϊκό Ωδείο με 83 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσφοράς, ιδρύθηκε το 1937 από τον Ευθύμιο Ντρέκη που με πρωτοπόρο όραμα έδωσε τη σκυτάλη στην διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα και κόρη του Άσπα Ντρέκη, εξελίσσοντάς το σε ένα από τα μεγαλύτερα Ωδεία της πόλης των Πατρών.

Στο Πατραϊκό Ωδείο αυτά τα 83 χρόνια φοίτησαν πολυάριθμοι σπουδαστές εκ των οποίων κάποιοι ξεχώρισαν στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ελλάδος και του εξωτερικού όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, η Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο αρχιμουσικός Θεόφιλος Κάβουρας, ο μαέστρος Διονύσης Χαλκιόπουλος, η μαέστρος Λίνα Μιτροπούλου καθώς και πολλοί άλλοι ταλαντούχοι Μουσικοί που έκαναν σολιστική καριέρα ή στελεχώνουν τη Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Με παραρτήματα στο Ρίο και το Αίγιο η καλλιτεχνική ευθύνη πέρασε στην 3η γενιά, τη φλαουτίστα Θεοδώρα Βικάτου και την πιανίστα Ευγενία Βικάτου, που με σύγχρονες ιδέες, καινούριες σχολές, σεμινάρια, καινοτόμα προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εικαστικά και θεατρικό εργαστήρι, καλλιέργησαν την αλληλεπίδραση των τεχνών, καθιστώντας το Πατραϊκό Ωδείο ως Κέντρο Τεχνών.

Φέτος για 3η συνεχόμενη χρονιά το Πολύεδρο σε συνεργασία με τη Σχολή Μοντέρνου Τραγουδιού του Πατραϊκού Ωδείου και την καθηγήτρια Βασιλική Κεφάλα διοργανώνει αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι που γεμίζει τις καρδιές όλων μας και σιγοτραγουδά καλοκαιρινές βραδιές σαν τη σημερινή.

*Ο Μάνος Χατζιδάκις είχε γεννηθεί στη Ξάνθη στις 23 Οκτωβρίου του 1925 και απεβίωσε στις 15 Ιουνίου 1994, στην Αθήνα σε ηλικία 69 ετών.

Πηγή: patrastimes.gr