Οι πολιτείες Μίσιγκαν και Ουάσινγκτον επέβαλαν την Κυριακή αυστηρούς νέους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις προκειμένου να ανασχέσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, την ώρα που ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια, μόλις μία εβδομάδα αφού είχε ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια.

Η κυβερνήτρια του Μίσιγκαν, Γκρέτσεν Γουίτμερ ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των λυκείων και των κολλεγίων, ενώ πλέον τα εστιατόρια δεν θα επιτρέπεται να δέχονται πελάτες σε εσωτερικούς χώρους για διάστημα τριών εβδομάδων από την Τετάρτη, καθώς ο ολοένα και πιο ψυχρός καιρός ωθεί τους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους όπου ο κορονοϊός μπορεί να εξαπλωθεί πιο εύκολα.

Επίσης στο Μίσιγκαν θα απαγορευθούν οι δημόσιες συγκεντρώσεις σε αίθουσες συναυλιών, τα καζίνο, τους κινηματογράφους και άλλους εσωτερικούς χώρους, ενώ στις συγκεντρώσεις στα σπίτια δεν επιτρέπεται η συμμετοχή περισσότερων από 10 ατόμων από δύο νοικοκυριά.

Η Γουίτμερ, μια Δημοκρατική, προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθούν αυστηρά μέτρα, στο Μίσιγκαν ενδέχεται να καταγράφονται σύντομα 1.000 θάνατοι από covid-19 κάθε εβδομάδα.

«Βρισκόμαστε στη χειρότερη περίοδο της πανδημίας αυτής», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ πιο σοβαρή. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της καταστροφής και πρέπει να αναλάβουμε δράση», πρόσθεσε.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα κορωνοϊού Σκοτ Άτλας σχολίασε τα μέτρα που υιοθετούνται στο Μίσιγκαν καλώντας τους κατοίκους της πολιτείας «να ξεσηκωθούν εναντίον τους», με ανάρτησή του στο Twitter.

Από την πλευρά του ο επίσης Δημοκρατικός κυβερνήτης της πολιτείας Ουάσινγκτον, Τζέι Ίνσλι ανακοίνωσε ότι για ένα μήνα απαγορεύεται στα εστιατόρια να σερβίρουν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ ο αριθμός των πελατών των καταστημάτων περιορίζεται στο 25% της χωρητικότητάς τους.

Επίσης στην Ουάσινγκτον θα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τα σπίτια, και οι συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους θα περιορίζονται στα πέντε άτομα.

Οι νέοι περιορισμοί ανακοινώθηκαν την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων covid-19 στις ΗΠΑ υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με αυτόν που είχε καταγραφεί στην κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας στη χώρα, στα μέσα Ιουλίου. Εξάλλου ρεκόρ καταγράφεται και στον αριθμό των νοσηλευομένων.

Πηγή: patrastimes.gr