Η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, ανακοίνωσε την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά τέσσερις εβδομάδες δηλαδή, έως τις 19 Ιουλίου, καθώς έχει καταγραφεί άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Χθες Σάββατο οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται ένα νοικοκυριό σε 5 και σε 10 τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Οι αρχές της Βικτόρια ανακοίνωσαν σήμερα 19 νέα κρούσματα του covid-19. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή ημέρα που καταγράφεται διψήφιος αριθμός μολύνσεων.

Η άνοδος των κρουσμάτων στην πολιτεία αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στις άλλες πολιτείες και κυρίως τις γειτονικές της, καθώς έχουν καταγράψει πολύ λίγα ή και καθόλου νέα κρούσματα επί αρκετές εβδομάδες. Η Δυτική Αυστραλία, που έκλεισε τα σύνορά της τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την κατάσταση στη Βικτόρια προτού αποφασίσει να τα ξανανοίξει.

Ωστόσο Αυστραλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τονίζοντας ότι η αποφυγή των αγκαλιών και των φιλιών είναι «σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματική».

Η υπουργός Υγείας της Βικτόρια, Τζένι Μικάκος δήλωσε ότι τα 210 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην πολιτεία πιστεύεται ότι συνδέονται με μετάδοση στην κοινότητα, κυρίως μεταξύ μελών οικογενειών που πραγματοποίησαν πάρτι, συγκεντρώσεις και γεύματα μετά τη χαλάρωση των περιορισμών την 1η Ιουνίου.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειες ελέγχου, κυρίως στα προάστια όπου έχουν παρατηρηθεί εστίες της επιδημίας, ενώ θα πραγματοποιεί περιπολίες σε χιονοδρομικά κέντρα και κατασκηνώσεις στη διάρκεια των επικείμενων σχολικών διακοπών.

Πηγή: patrastimes.gr