Μπορεί να είναι μια χώρα που έχει έκταση μόλις 459 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό κάτι λιγότερο από 100.000 ανθρώπους, ωστόσο έγινε η πρώτη στην Αφρική που ξεκίνησε τη διαδικασία του εμβολιασμού. Ο λόγος για τις Σεϋχέλλες, η οποία κάνει από σήμερα (10/01) το κινεζικό εμβόλιο που παρασκευάζεται από τη Sinopharm και τη θυγατρική της, China National Biotec Group (CNBG).

Ο πρόεδρος των Σεϋχελλών, Ουάβελ Ραμκαλάουαν, ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο της Βικτόρια και η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα του αρχιπελάγους. Ο πρόεδρος ενθάρρυνε κατόπιν όλους τους συμπατριώτες του να εμβολιαστούν για να προστατευθούν από την ασθένεια.

Οι Σεϋχέλλες έλαβαν 50.000 δόσεις του εμβολίου που τους δώρισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στόχος είναι να εμβολιαστούν τελικά και οι 95.000 κάτοικοι της χώρας, μολονότι το εμβόλιο χορηγείται σε εθελοντική βάση.

Εκτός από τον πρόεδρο, σήμερα εμβολιάστηκαν η πρώτη κυρία, πολλοί υπουργοί και οι σύζυγοί τους. Από αύριο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, στους εργαζομένους της «πρώτης γραμμής» και θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών.

Μέχρι σήμερα το αρχιπέλαγος έχει καταγράψει 508 κρούσματα της Covid-19 και έναν θάνατο. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα αυξάνονται και χθες Σάββατο (09/01) εντοπίστηκαν άλλα 57.

Πηγή: patrastimes.gr