Με μια απλή αναζήτηση στη μηχανή αναζήτησης της Google μπορεί κανείς να βρει εκατοντάδες αλλά και χιλιάδες φωτογραφίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό, φυσικά, δεν ίσχυε πάντα. Κάποτε οι φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στο web ήταν ακόμη και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όπως συνέβη στην αρχή του ίντερνετ. Ποια ήταν, όμως, η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε ποτέ; Ο,τι κι αν έχεις στο μυαλό σου, μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από την πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ποτέ στον ιστό είναι τέσσερις κοπέλες που ποζάρουν όλο νάζι στο φακό. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι πρόκειται για μια φωτογραφία που έχει υποστεί αρκετή επεξεργασία.

Πρόκειται για μια φωτογραφία η οποία ανήκει στο μουσικό συγκρότημα «Les Horrible Cernettes». Η φωτογραφία έχει βγει το 1992 από τον Σιλβάρο ντε Γκενάρο, ο οποίος εργαζόταν μάλιστα εργαζόταν στο CERN. Ο ίδιος δούλευε μαζί με τον Τιμ Μπέρνερς-Λι, έναν από τους δημιουργούς του παγκόσμιου ιστού.

Η εικόνα δεν ανέβηκε αυτούσια στον παγκόσμιο ιστό αλλά υπέστη, όπως, είπαμε αρκετή επεξεργασία. Ο φωτογράφος επεξεργάστηκε την εικόνα σε Photoshοp για Mac και την αποθήκευσε σε μορφή gif. Έπειτα ο Μπέρνερς μαζί με τον προγραμματιστή συνεργάτη του Ζαν Φρανσουά Γκροφ την ανέβασαν στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για μια κίνηση που αν μη τι άλλο έγραψε ιστορία…

Πηγή: patrastimes.gr