Οι 2 εργαζόμενοι στην Toyota που συμμετείχαν σε ένα βίντεο με το οποίο διακωμωδούσαν τον Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του από την αστυνομία της Μινεάπολης και έγινε σύμβολο του κινήματος «Black Lives Matter», δεν εργάζονται πλέον σε αυτήν, όπως έκανε γνωστό η ίδια η εταιρεία.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο όπως αναφέρει στη δήλωσή της, λαμβάνει σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς για ρατσισμό στους χώρους εργασίας και πως οι εν λόγω υπάλληλοι δεν εργάζονται πλέον στο εργοστάσιό της στο Πρίνστον της Ιντιάνα.

Το περιστατικό αναφέρθηκε νωρίτερα από τον «The Independent», που ανέφερε ότι 2 υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένου ενός επόπτη, απολύθηκαν μετά από βίντεο που έδειχνε τον επόπτη να γονατίζει στις 6 Ιουνίου και να αναφωνεί «αυτό θα τους κρατήσει κάτω». Ο Φλόιντ άοπλος , πέθανε στις 25 Μαΐου όταν ένας αστυνομικός έβαλε στο λαιμό του το γόνατό του για σχεδόν 9 λεπτά.

Ο Κρις Ρέινολντς , διευθύνων σύμβουλος της Toyota για τη Βόρεια Αμερική, δεν αναφέρθηκε για το περιστατικό σε βίντεο που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα, όμως δήλωσε ότι η εταιρεία διπλασιάζει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του ρατσισμού στοχεύοντας στις κοινότητες κοντά στις οποίες διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής.

«Τα μέλη της ομάδας μας αναμένουν δράση και σημαντικά βήματα, με τα οποία θα δείξουμε την προϋπάρχουσα δέσμευσή μας για κοινωνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

newmoney.gr

Πηγή: patrastimes.gr