Συσκευή για αναπνοές που χρησιμοποιoύν οι ασθενείς με άσθμα θα δοκιμαστεί σε κλινικές δοκιμές στη Βρετανία με τους επιστήμονες που την ανέπτυξαν να ισχυρίζoνται ότι βοηθάει στην αυτοθεραπεία όσων νοσούν από κορωνοϊό.

Η συσκευή αυτή μπορεί να βοηθήσει στην αυτοΐαση των ασθενών καθώς με την αποτρέπει την εμφάνιση δύσπνοιας και κατά συνέπεια την νοσηλεία τους εξαιτίας των επιπλοκών της νόσου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η συσκευή που μπορεί να είναι σωτήρια για τους ασθενείς που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, αναπτύχθηκε από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Όποιος είναι θετικός στον νέο κορωνοϊό και το ηλικιακό του προφίλ (πενήντα και άνω) συνάδει με αυτό που θα πρέπει να έχουν οι εθελοντών στις κλινικές δοκιμές, δεν έχει παρά να δηλώσει συμμετοχή.

Οι εθελοντές θα χρησιμοποιούν τη συσκευή καθημερινά επί δύο εβδομάδες και θα αξιολογούνται μέσω βίντεο.

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι με την χρήση της συσκευής δεν θα επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση της υγείας τους αναπτύσσοντας αναπνευστικά προβλήματα.

Η συσκευή εμπεριέχει ένα πειραματικό φάρμακο που με την εισπνοή του καταλήγει στους πνεύμονες βοηθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τη λοίμωξη.

Ο επικεφαλής της έρευνας Νικ Φράνσις υποστηρίζει ότι το πειραματικό φάρμακο, με την ονομασία «SNG-001», θα δοκιμαστεί σε συνολικά σε 120 εθελοντές και στη συνέχεια θα δοθούν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της μελέτης.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι, μόλις παρασκευαστεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, θα δοκιμαστεί πρώτα σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σε καρδιοπαθείς και σε όσους πάσχουν από προβλήματα στο ήπαρ.

Πηγή: patrastimes.gr