Αντιμέτωποι με το αφανισμό είναι δεκάδες ιδιοκτήτες τουριστικών Γραφείων στην πάτρα και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα οι οποίοι για περισσότερους από 14 μήνες βρίσκονται χωρίς αντικείμενο.

Ο εφιάλτης όπως όλα δείχνουν δεν τελειώνει ούτε με το άνοιγμα του τουρισμού καθώς όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία στη Δυτική Ελλάδα ο εσωτερικός και εισαγόμενος τουρισμού και ιδιαίτερα στην Αχαΐα είναι στο μηδέν.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι το γεγονός ότι ακόμα και για το μήνα Ιούλιο η εικόνα παραμένει «θολή» καθώς επισήμως ούτε και για τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού ιδιαίτερα στην Αχαΐα φαίνεται ότι θα υπάρχει τουριστικό προϊόν.

Σε δηλώσεις του στο patrastimes.gr το μέλος του Δ.Σ. στο Σύλλογο τουριστικών Γραφείων δυτικής Ελλάδος κ. Καβαλιεράτος, έκανε λόγω για τραγικές καταστάσεις καθώς δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του κλάδου που πλέον δεν έχουν τρόπο να εξασφαλίσουν πετρέλαιο προκειμένου να κινηθεί έστω και ένα τουριστικό τους λεωφορείο.

Την ίδια ώρα – σύμφωνα πάντα με τον κ. Καβαλιεράτο – ο9ι ιδιοκτήτες των γραφέιων τουρισμού στην περιοχή από την επιστρεπτέα για 14 μήνες κλήθηκαν να ζήσουν με 1600 ευρω ενώ έχουν αποκλειστεί από τα κεφάλαια επανεκκίνησης.

Μύθος οι αφίξεις…

Οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και οι τουριστικού πράκτορες της περιοχής κάνουν επίσης λόγω για εικονική πραγματικότητα, η οποία επιχειρείται να διαμορφωθεί από τα τηλεοπτικά Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς σε ότι αφορά τις αφίξεις στο αεροδρόμιο του Αράξου η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική με τον αριθμό των τουριστών που έχει έρθει να είναι ελάχιστος.

Πηγή: patrastimes.gr