Πριν από λίγες μέρες άγνωστοι προξένησαν καταστροφές στην τουαλέτα για τους μαθητές με κινητικά προβλήματα στο 1ο Λύκειο Αλίμου. Την Τρίτη (27/10) το βράδυ έβαλαν φωτιά σε αίθουσα διδασκαλίας στον δεύτερο όροφο του σχολικού συγκροτήματος.

Γείτονες είδαν στις 22:20 το βράδυ να βγαίνουν καπνοί από το σχολείο και αμέσως ειδοποίησαν την Πυροσβεστική. Επιτόπου έσπευσαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα οι οποίοι φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες μπήκαν στην αίθουσα και κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο πριν να πάρει διαστάσεις και προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

Οι δράστες είχαν βάλει φωτιά στην έδρα των καθηγητών. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ «χτένισαν» την περιοχή αλλά οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

Στο σημείο κατά το «notia.gr», βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βέργης, υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας, ο οποίος ενημέρωνε συνεχώς τον δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη για τις εξελίξεις.

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, την Τρίτη (27/10) μίλησε σε ζωντανή σύνδεση σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τους βανδαλισμούς στα σχολεία της πόλης, με αφορμή το βίντεο που δείχνει νεαρούς να προκαλούν καταστροφές στο 1ο Λύκειο, και σημείωσε ότι ετοιμάζει φάκελο για να τον στείλει στον εισαγγελέα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του δημάρχου:

«Tο επόμενο βράδυ μπήκαν σε αίθουσα και έβαλαν φωτιά. Οι γείτονες φωνάζουν καλούν το 100, αλλά η αστυνομία είναι απούσα. Μπήκαμε εμείς στην διαδικασία να κάνουμε τους ντεντέκτιβ, μαζεύουμε στοιχεία και ετοιμάζουμε φάκελο που θα στείλουμε στον εισαγγελέα.

Ήδη έχουμε βάλει σε όλα τα σχολεία δυνατό φωτισμό Led, συστήματα συναγερμού και κάμερες με ένδειξη ότι γράφουν μόνο τη νύχτα.

Θα πρέπει να σας πω ότι έχω γίνει δέκτης διαφόρων σχολίων, ότι οι κάμερες γράφουν και την ημέρα, ότι κάνουμε τα σχολεία Big Brother και διάφορα άλλα περίεργα. Στο σπίτι μας γιατί βάζουμε κάμερες; Στα σχολεία που το βράδυ δεν λειτουργούν γιατί δεν πρέπει να καταγράφουμε όσους μπαίνουν μέσα είτε για να κλέψουν είτε για να κάνουν βανδαλισμούς.

Στο συγκεκριμένο σχολείο (1ο Λύκειο) τις ημέρες των καταλήψεων ξήλωσαν τα καλώδια και έσπασαν τις κάμερες. Σε διπλανό σχολείο είχαμε πάλι βανδαλισμούς, υπήρχαν κάμερες και μόλις πήγαμε να πάρουμε το βίντεο, διαπιστώσαμε ότι είχαν βγάλει από την πρίζα το σύστημα».

Πηγή: patrastimes.gr