Διαδικτυακή συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων του συγκροτήματος εργοστασίων των ΕΑΣ στον Υμηττό, είχε την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, ο Τομέας Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Εκ μέρους του Τομέα Άμυνας συμμετείχαν: ο Τομεάρχης Άμυνας Θοδωρής Δρίτσας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Παναγιώτης Ρήγας και ο Γιώργος Μπαλάφας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας, μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, για μετεγκατάσταση του συγκροτήματος των εργοστασίων των ΕΑΣ από τον Υμηττό στο Λαύριο και την κατασκευή στο χώρο του εργοστασίου, κυβερνητικού πάρκου.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είναι κρίσιμα:

1. Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αμυντική βιομηχανία;

2. Υπάρχει εγκεκριμένο από τα δυο συναρμόδια Υπουργεία, Στρατηγικό Σχέδιο για την μετεγκατάσταση;

3. Θα κατατεθεί προς διαβούλευση το Σχέδιο μετεγκατάστασης;

4. Ποιο είναι το οικονομικό κόστος της μεταφοράς του εργοστασίου;

5. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων στο οικόπεδο του Λαυρίου και τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας;

6. Θα διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας;

7. Θα ενεργοποιηθούν όλες οι γραμμές παραγωγής;

8. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης;

9. Είναι σύμφωνος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης;

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, άκουσαν προσεκτικά τους προβληματισμούς των εργαζομένων και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, στον αγώνα για τη διάσωση και ανάπτυξη των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου και των θέσεων εργασίας, αλλά και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στο σύνολό της, όπως ήδη πράττει με τις δημόσιες και κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Με λύπη τους άκουσαν την κίνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου να εγκαλέσει συνδικαλιστικά στελέχη αλλά και εργαζόμενους, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση την ημέρα των ανακοινώσεων από τον Πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στηρίζει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και πιστεύει πως αποτελεί κρίσιμο κομμάτι της αλυσίδας, της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Πηγή: patrastimes.gr