Νέα αναβολή πήρε η απολογία του ιερέα απο το Αγρίνιο σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παιδική πορνογραφία, για  βιασμό και ασέλγεια κατά συρροή.

O κληρικός οδηγήθηκε στις 12:00 στην Ανακρίτρια Αγρινίου ωστόσο εν συνεχεία αποχώρησε καθώς ο δικηγόρος του υπέβαλλε αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, κάτι που είχε άλλωστε προαναγγείλει.

Το αίτημα θα το κρίνει το Δικαστικό Συμβούλιο που αποτελείται από την Πρόεδρο Πλημμελειοδικών και δύο Πρωτοδίκες με την απόφαση να αναμένεται σήμερα.

Αν η αίτηση ακυρωθεί τότε ο κληρικός θα οδηγηθεί εκ νέου αύριο, Τρίτη, στην Ανακρίτρια.

Ο κληρικός οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο στις 12:00 και εισήλθε σε αυτό απο πλαϊνή είσοδο καθώς το κλίμα ήταν τεταμένο και βαρύ για τον κατηγορούμενο κληρικό.

Πολίτες, κυρίως νεαρές γυναίκες, συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου ανταποκρινόμενοι σε σχετικό κάλεσμα που διακινήθηκε στα social media.

Επρόκειτο  για μία κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τις δύο αδελφές που κατήγγειλαν τον 49χρονο ιερέα.

«Πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ ανοχής σε τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, και να συμπαρασταθούμε στις γυναίκες αυτές που αποφάσισαν να μιλήσουν, να γιατρέψουν τα τραύματά τους και να σώσουν και άλλα παιδιά» σημείωσαν οι οργανωτές της κινητοποίησης που υποδέχτηκαν με βαριές εκφράσεις τον ιερέα.

 Συνήγορος υπεράσπισης: κατηγορείται λόγω της «εκδικητικότητας συγκεκριμένου επιχειρηματία»

Ο κληρικός αρνείται τις κατηγορίες με τον συνήγορο υπεράσπισης Δημήτρη Νικάκη σε δηλώσεις να κάνει λόγο για «δικογραφία κατασκευασμένη τόσο ως προς την ουσία της και τα αποδιδόμενα αδικήματα εις βάρος του ιερέως αλλά και ως προς την διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Νικάκη «συνελήφθη ο ιερέας και του πέρασαν χειροπέδες, τον ξεφτίλισαν για αυτόφωρο αδίκημα που δεν προκύπτει από την δικογραφία, άρα η ασκηθείσα ποινική δίωξη είναι άκυρη, παράνομη και απαράδεκτη».

Η πλευρά του ιερέως θα καταθέσει αίτηση ακυρώσεως της προδικασίας ενώ κάνει λόγο για «εκδικητικότητα συγκεκριμένου επιχειρηματία, ισχυρού και παράγοντα της περιοχής εις βάρος του».

Υποστηρίζει ο δικηγόρος του ιερέα (σε δηλώσεις του στον alpha) πως o εν λόγω επιχειρηματίας «χρησιμοποιεί τα παιδιά του με τρόπο απαράδεκτο εις βάρος του του ιερέως και πρώτου ξαδέρφου  γιατί θεωρεί ότι είναι ο υπαίτιος που προ 10ετίας διαλύθηκε η οικογένειά του».

Για τις αναφορές περί ιδιότυπου κοινόβιου απαντά πως «τα σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των σκευωρών, διότι υπάρχουν έγγραφα που διέμενε η κάθε οικογένεια».

Δικηγόρος κοριτσιών: «μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν»

Η δικηγόρος των δύο νεαρών γυναικών, Κατερίνα Κιτσάκη, μιλώντας στο thecaller.gr,  ανέφερε πως «σαν έτοιμα από καιρό είναι τα κορίτσια να πέσουν στη μάχη. Τα κορίτσια που κατήγγειλαν τον ιερέα έχουν πίστη στον Θεό. Έχουν γαλουχηθεί με τον Λόγο του Θεού και τις αξίες του ».

Σημειώνει πως «μίλησαν γιατί γνωρίζουμε και για τα υπόλοιπα παιδιά που υπάρχουν, που υπήρχαν και εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα».

Ανέφερε πως «σε περιβάλλον πλήρους χειραγώγησης, πλύσης εγκεφάλου και προσηλυτισμού από πρόσωπο ιδιαίτερης εμπιστοσύνης ζούσαν τα δύο κορίτσια». Τη διεργασία που έκαναν με τον εαυτό τους όλα αυτά τα χρόνια μετά από τα γεγονότα που έζησαν περιέγραψε ως εξής: «Τρόμος, φόβος, ντροπή και ενοχές τα συναισθήματα που ένιωθαν. Απόλυτα λογικό, ιδίως για τις ηλικίες των κοριτσιών».

Η δικηγόρος των κοριτσιών Κατερίνα Κιτσάκη υποστήριξε ότι αναμένονται και άλλες καταγγελίες για τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ιερέα.

Πηγή: patrastimes.gr