Μέλη του Ρουβίκωνα προπηλάκισαν 57χρονο ιδιοκτήτη φούρνου στο Αγρίνιο, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, καταδικάστηκε για υπόθεση ασέλγειας και μαστροπείας σε βάρος ανήλικης. Όπως μεταδίδει το agriniosite.gr ο επιχειρηματίας συνελήφθη στις 23 Ιουλίου του 2019 ύστερα από την καταγγελία μιας γυναίκας με βάση την οποία οι συχνές επισκέψεις της ανήλικης στην επιχείρηση δεν ήταν αθώες (το κορίτσι συνοδευόταν από τον πατέρα της).
Η μητέρα στην κατάθεσή της τον Ιούλιο του 2019, υποστήριξε ότι, σύμφωνα με τα όσα της είπε η κόρη της, ο επιχειρηματίας αρκετές φορές είχε κάνει άσεμνες κινήσεις στην 14χρονη και στις 19 Ιουλίου, κατά την επίσκεψή της στο κατάστημα για να πάρει τα τρόφιμα την βίασε. Πάντως σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, που αναγνώστηκε στο δικαστήριο δεν αποδείχθηκε βιασμός, διότι η νεαρή δεν είχε κακώσεις στο σώμα, ενώ ήταν σεξουαλικά ενεργή, οπότε η κατηγορία για βιασμό δεν υπήρχε στο κατηγορητήριο. Μετά την ακροαματική διαδικασία ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος.

Χρειάστηκε επέμβαση της αστυνομίας
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης των μελών της συλλογικότητας, υπήρξε ένταση και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας. Μάλιστα, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αποκαλύπτονται τα στοιχεία του επιχειρηματία, ενώ υπάρχει και βίντεο από την παρέμβαση. Παράλληλα, τα μέλη του Ρουβίκωνα τονίζουν ότι «επιλέξαμε να στείλουμε το μήνυμα σε αυτόν και τους υπερασπιστές του, πως κανένα σώμα δεν τους ανήκει και πως έχουν καταδικαστεί ισόβια στη συνείδηση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Πηγή: patrastimes.gr