Ένταση ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Νίκο Φίλη με αφορμή το μαύρο της ΕΡΤ υπήρξε στο πλαίσιο της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε την Τετάρτη η ΕΣΗΕΑ, με θέμα «Δημοκρατία, Δεοντολογία, ΜΜΕ και Δημοσιογράφοι» η ΕΡΤ διχάζει ακόμη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι στην τότε τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ είχε διαφωνήσει με το κλείσιμο της ΕΡΤ, όπως έγινε, αλλά ήταν ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, που αποχώρησε από την κυβέρνηση. Και ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.

Βενιζέλος: «Είχα πει τη θέση μου για το κλείσιμο της EΡΤ, δημόσια τότε. Είχα διαφωνήσει δημόσια. Όπως είχε διαφωνήσει και ο κ. Κουβέλης και είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Κουβέλη και τον κ. Σαμαρά σε μια πλήρη λύση, ικανοποιητική για τους Θεσμούς και τους δημοσιογράφους, την οποία δεν σεβάστηκε ο κ. Κουβέλης. Σε πλήρη λύση».

  • Φίλης: «Αρα, λοιπόν, την ευθύνη την είχε ο κ. Κουβέλης…».
  • Βενιζέλος: «Οχι, κύριε Φίλη, μην αστειεύεστε. Την ευθύνη την είχε η Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία μου, αντέδρασε, όπως αντέδρασε και η ΔΗΜΑΡ, αλλά αντί να καταλήξουμε σε μια λειτουργική λύση, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα, οδηγηθήκαμε σε κυβερνητική αλλαγή. Λοιπόν, πείτε μου, εσείς τι κάνατε μετά; Αφήστε τι κάναμε εμείς. Τι κάνατε μετά;»
  • Φίλης: «Ανοίξαμε την ΕΡΤ».
  • Βενιζέλος: «Καλά εντάξει…»
  • Τσίμας: «Μου επιτρέπετε να ασκήσω το δικαίωμα του συντονιστή; Η αλήθεια είναι αυτή, ότι ο κ. Βενιζέλος ασφαλώς είχε διαφωνήσει τότε με το κλείσιμο της ΕΡΤ και επίσης ο κ. Φίλης έχει κάνει δημόσια αυτοκριτική ότι η ΕΡΤ που ξανάνοιξε δεν ξανάνοιξε με τον καλύτερο τρόπο (…)»
  • Φίλης: «Μην τα συμψηφίζουμε. Από το ένα μέρος έχουμε βάναυση προσβολή της Δημοκρατίας με το κλείσιμο, το σφράγισμα της ΕΡΤ και από το άλλο έχουμε προβληματική επανέναρξη της ΕΡΤ. Εντελώς διαφορετικά πράγματα».

Πηγή: patrastimes.gr