Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Μιλώντας σε αξιωματικούς που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στη Λιβύη, στο πλαίσιο της υπηρεσίας τους, εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ1. Αναφερόμενος στην ένταση ανάμεσα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ο Ακάρ κατηγόρησε τη χώρα μας πως «προκαλεί» στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραβίαση των «δικαιωμάτων» της στην περιοχή.

Όσον αφορά στο Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επανέλαβε τη σταθερή θέση της Άγκυρας και του ψευδοκράτους, για ένα «τουρκικό κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος» στην Κύπρο. «Άλλη λύση δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε.

Την ίδια ώρα την αποχώρηση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη με τη συνδρομή και της Τουρκίας, ζήτησε η Λίβυα υπουργός Εξωτερικών από τον Τούρκο ομόλογό της ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα τη Λιβύη. Η κυριαρχία και η ανεξαρτησία της Λιβύης είναι σημαντικές για την Τουρκία και η Άγκυρα θα συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα στο μέλλον, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, τονίζοντας ότι η τουρκική παρουσία στη Λιβύη είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την προστασία των δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: patrastimes.gr