“Η ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορονωιού στο ΓΝΠατρών ΄΄Ο Αγιος Ανδρεας΄΄, που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί αρνητικά το πανελλήνιο, αναμφισβήτητα αποτελεί προέκταση της διασποράς της νόσου στην κοινότητα. Αυτό έγινε και με άλλα Νοσοκομεία και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό(χθες ανακοινώθηκε ανάλογη διασπορά και στο ΠΓΝΠ)”, τονίζει σε ανακοίνωση της η “ΑΚΙ -ΔΗΚΙ”, σχολιάζοντας το θέμα με τη μεγάλη διασπορά του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα.

Επίσης προσθέτει: 

“Άστοχες δηλώσεις όμως και επιπόλαιες καταγγελίες  από εκπροσώπους εργαζομένων, που προφανώς έγιναν εν θερμώ  χωρίς να αντιληφθούν  τις διαστάσεις έγιναν η αφορμή για να πάρει έκταση ένα θέμα που  άλλου  θεωρήθηκε αναπόφευκτο. Το αποτέλεσμα ήταν να αμαυρωθεί η προσπάθεια των Γιατρών αλλά και των νοσηλευτών της παθολογικής κλινικής που μήνες δίνουν τη δική τους μάχη.

Το ζητούμενο τούτη τη στιγμή δεν είναι η καταγγελία και  η κατηγορία, αλλά η αυτοσυγκράτηση , η συνεργασία  και οι προτάσεις  ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών που άρχισε πρώτος και ολοκληρώνεται έγινε με κύριο  σκοπό να μείνουν όσο το δυνατό αλώβητα τα νοσοκομεία. Στο ΓΝ Πατρών  οι γιατροί εμβολιάστηκαν σε σημαντικό βαθμό. Το γεγονός ότι το νοσηλευτικό προσωπικό έδειξε διστακτικότητα είναι σίγουρα αντικείμενο προβληματισμού. Τελεσίδικα για τον εμβολιασμό δεν υπήρξαν. Όμως πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο εμβολιασμός είναι  μια πρωτοφανή και συνάμα κολοσσιαία διαδικασία , με πίεση χρόνου, που πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Η συμμετοχή είναι προαιρετική και η απόφαση του καθενός σεβαστή. Απ την άλλη το τείχος ανοσίας μόνο με εμβολιασμό ορθώνεται. Δηλώσεις ειδικών και όχι μόνο της κ. Θεοδωρίδου  δεν μπορούμε να τις παραβλέψουμε. Δεν υποχρεωνόμαστε να εμβολιαστούμε, Οφείλουμε όμως απέναντι στην κοινωνία και στους ασθενείς να είμαστε εμβολιασμένοι.

Αυτή τη στιγμή ο εμβολιασμός δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα , είναι το μόνο που μετράει.”

Πηγή: patrastimes.gr