Την δική της θέση εκφράζει η παράταξη των νοσοκομειακών ιατρών Αχαίας “ΑΚΙ-ΔΗΚΙ” της ΕΙΝΑ , σχετικά με τις ΜΕΘ στην πανδημία, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Η παράταξή μας απαντώντας στην άστοχη ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΕΙΝΑ δηλώνει ότι τούτη την ώρα η αύξηση κλινών ΜΕΘ στελεχωμένες με το απαραίτητο προσωπικό είναι αυτονόητη και επιτακτική. Το ζητούμενο είναι να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος που έχει ανάγκη εκτός ΜΕΘ.Η εμμονή της επανακαταμέτρησης ή ταυτοποίησης κλινών ΜΕΘ για να διαψεύσουμε τους κυβερνώντες είναι εκτός λογικής.

Η αντίφαση, απ΄τη μια να προτείνουμε το χώρο του πρώην Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος για Νοσοκομείο covid και απ΄την άλλη να καταγγέλλουμε και να ζητάμε τις προδιαγραφές , τους όρους και το προσωπικό που θα στελεχώσει τις καινούριες κλίνες ΜΕΘ εντός του ΠΓΝΠ είναι σαφώς προκλητική(απαιτούμε απ΄τη μια να ανοίξουμε και να στελεχώσουμε ένα ολόκληρο νοσοκομείο και απ την άλλη καταγγέλλουμε το άνοιγμα κλινών ΜΕΘ γιατί δεν μπορούμε να τις στελεχώσουμε!).

Είναι σίγουρο ότι οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες και καθοριστικές. Κανείς Γιατρός δεν περισσεύει .Η κυβέρνηση καλείται να προσφέρει ουσιαστική περίθαλψη στον οποιοδήποτε νοσήσει είτε με covid είτε χωρίς covid, οι υπόλοιποι θεσμοί (όπως Δήμοι) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ο πολίτης ,το πιο δύσκολο απ όλους, να περιορίσει την ατομική του ελευθερία. Η πραγματική κριτική συνεκτιμώντας αποτέλεσμα, απώλειες, ενέργειες και διεθνή εμπειρία θα γίνει στο τέλος.”

Πηγή: patrastimes.gr