Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος δήμαρχος της Τάλσα ακύρωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας, που είχε κηρύξει νωρίτερα για τον περιορισμό πιθανών ταραχών κατά τη διάρκεια της πρώτης του προεκλογικής συγκέντρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα εκεί.

«Μόλις συνομίλησα με τον αξιοσέβαστο δήμαρχος της Τάλσα Τζ.Τ. Μπάιναμ, ο οποίος με ενημέρωσε ότι δεν θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα ή αύριο το βράδυ για τους πολλούς μας υποστηρικτές που θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση #MAGA (το ακρωνύμιο του βασικού συνθήματος του Τραμπ «Make America Great Again»)», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter. «Να περάσετε καλά», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος της Τάλσα επιβεβαίωσε την ακύρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Μας ενημέρωσαν σήμερα ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν είναι πλέον απαραίτητη, οπότε την ακύρωσα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Ο δήμος της Τάλσα είχε επιβάλει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια περίμετρο πολλών δρόμων για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ταραχών στην πόλη.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία αφορά την περιοχή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκφωνήσει την ομιλία του, ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ, στις 22.00 τοπική ώρα και θα διαρκούσε έως το πρωί της Κυριακής, με μια διακοπή κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της συγκέντρωσης.

Ο Μπάιναμ είχε δικαιολογηθεί για την απόφασή του λέγοντας ότι έλαβε πληροφορίες που «δείχνουν πως πρόσωπα που ανήκουν σε οργανωμένες ομάδες οι οποίες έχουν εμπλακεί σε βίαιες και καταστροφικές συμπεριφορές σε άλλες πολιτείες προβλέπεται να έλθουν (στην Τάλσα) για να προκαλέσουν ταραχές εντός και περιμετρικά της συγκέντρωσης».

Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ απείλησε με μήνυμά του στο Twitter τους «διαδηλωτές, αναρχικούς, ταραχοποιούς, πλιατσικολόγους και ρεμάλια που θα πάνε στην Οκλαχόμα». «Να γνωρίζετε ότι δεν θα σας αντιμετωπίσουν όπως στη Νέα Υόρκη, το Σιάτλ ή τη Μινεάπολη. Θα είναι πολύ διαφορετικά!», τόνισε αναφερόμενος στις διαδηλώσεις και τις ταραχές που ξέσπασαν τις τελευταίες εβδομάδες στις πόλεις αυτές.

Πηγή: patrastimes.gr